Takaisin artikkelilistaukseen

Vammaissosiaalityössä muutoksia loppuvuonna

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen vammaissosiaalityön työntekijöissä on tapahtunut vaihdoksia uusien mukavien elämänvaiheiden takia. Loppuvuosi mennään puolella tiimillä eli yhdellä sosiaalityöntekijällä ja yhdellä sosiaaliohjaajalla. Vuodenvaihteen jälkeen tiimi täydentyy yhdellä sosiaalityöntekijällä.

Tästä johtuen puheluihin, viesteihin, sähköposteihin tai muihin yhteydenottopyyntöihin vastaamisessa saattaa olla ajoittain normaalia enemmän viivettä. Kaikkiin pyyntöihin kuitenkin vastataan mahdollisimman pian, 1 – 3 työpäivän kuluessa. Viranhaltijapäätökset pyritään edelleen tekemään viivytyksettä. Hoidettavien asioiden kiireellisyysjärjestystä joudutaan arvioimaan, ja tietenkin akuuteimmat asiat hoidetaan ensin. Hakemusten käsittelyjen määräajat eivät kuitenkaan ylity.

Vuodenvaihteessa lappajärveläisten vammaispalvelujen asiakkaiden asiakkuus ja asioiden hoito siirtyy Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen vastuulle. Vammaissosiaalityössä halutaan varmistaa mahdollisimman sujuva siirtyminen, jotta palvelut ja tukitoimet järjestyvät jatkossakin joustavasti ja tarpeen mukaan. Loppuvuodesta tapahtuu myös tiedon siirtämistä nykyisten asiakkaiden palveluista ja tukitoimista uuden palveluntuottajan tietoon, mikä osaltaan työllistää vammaispalveluiden sosiaalityötä. Voimassa olevat päätökset ja niiden mukaiset palvelut siirtyvät sellaisenaan, ja uusi palveluntuottaja tekee jatkossa niistä tarvittavat arvioinnit ja siirtopäätökset.

Vammaispalveluissa on tavoitettavissa loppuvuoden aikana perusturvatoimiston sulkuaikaa 27. – 31.12.2018 lukuun ottamatta:

Piia Liinamaa, sosiaalityöntekijä, puh. 050 381 1683.
Mira Karvonen, sosiaaliohjaaja, puh. 040 583 5377.