Takaisin artikkelilistaukseen

Uusia suosituksia yhteistyöryhmä Nyrkiltä

Torstaina 15.10.2020 kokoontunut alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki päivitti 7.10.2020 antamiaan suosituksia valtioneuvoston antamien uusien suositusten mukaisesti:

Etätyö

Suosittelemme, että työpaikoissa, joissa on mahdollisuus tehdä etätyötä, ainakin osa työntekijöistä on etätöissä. Niissä työpaikoissa, joissa tällä hetkellä on etätyösuositus, etätyötä jatketaan toistaiseksi.

Työpaikoille suositellaan taukojen porrastusta ja suojaetäisyyksien pitämistä sekä kasvomaskien käyttöä mikäli turvavälejä ei kyetä säilyttämään. Tämä auttaa vähentämään mahdollisissa altistumistapauksissa altistuneiden määrää ja karanteeneja.

Yleisötilaisuudet ja julkinen kokoontuminen

Suositellaan kuntia harkitsemaan paikallisen tartuntatautitilanteen mukaisesti kunnan alueella järjestettävien yli 50 hengen kokouksien ja julkisten tilaisuuksien kieltämistä tartuntatautilain 58 § mukaisesti 31.10.2020 saakka

Joukkuelajien ottelutoimintaan annetaan vahva suositus toiminnan tauottamisesta 31.10.2020 saakka.

Vahva suositus annetaan sille, ettei yli 20 hengen kokoontumisia järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa. Edellä mainittu suositus koskee myös urheiluseuroja ja muuta vapaa-ajantoimintaa. Lasten ja nuorten harrastetoiminta on tärkeä ylläpitää. Järjestäjiä pyydetään huomiomaan toiminnan järjestämisessä turvalliset käytänteet. Suositus on voimassa 31.10.2020 saakka.

Maskisuositus

Sairaanhoitopiirin alueella käytössä THL:n kiihtymisvaiheen maskisuositus, jonka mukaan käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.

Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testi-tuloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.

Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Matkustussuositus

Suosittelemme, että muuta kuin välttämätöntä matkustamista Vaasan seudulle vältetään, koska sairastumisriski Vaasan alueella on huomattavasti suurempi kuin alueellamme.