Takaisin artikkelilistaukseen

Tunnetaitoryhmä 1-6 luokkalaisille lapsille ja heidän perheilleen

Kaipaatko lapsellesi keinoja käsitellä tunteita?

Mietitkö, osaako lapsesi ilmaista tunteita sopivalla tavalla ja ottaa muita huomioon?

Haluaisitko enemmän iloa ja naurua iltoihin?

Kartoitamme alustavalla kyselyllä kiinnostuneita seuraavaa tunnetaitoryhmää varten. Tunnetaitoryhmä on suunnattu 1-6 luokkalaisille lapsille ja heidän perheilleen. Seuraavaa ryhmää suunnitellaan toteutettavaksi syksyllä 2021. Ryhmä on perheille maksuton.

Tunnetaitoryhmässä harjoitellaan tunteiden tunnistamista, nimeämistä, ymmärtämistä, säätelyä ja ilmaisua. Ryhmässä vertaisuus, toiminnallisuus ja luovan ilmaisun keinot yhdistettynä keskusteluun ja kokemusten jakamiseen ovat tärkeässä asemassa. Tunnetaitoryhmä koostuu 6-8 lasten ryhmäkerrasta ja 2-3 vanhempien tapaamisesta. Ryhmä alkaa vanhempainillalla, jolloin käydään läpi tarkemmin ryhmän toimintaa ja loppuu ”vanhempainvartteihin”, jolloin jokaisen perheen kanssa käydään läpi kokemuksia ryhmän ajalta kotoa ja ryhmästä. Lapset saavat jokaisen ryhmäkerran jälkeen perheen kanssa toteuttavan lyhyen kotitehtävän, joka voi olla esimerkiksi lautapelin pelaamista.

Kartoituskyselyyn vastaaminen on tärkeää, koska niiden pohjalta tiedämme, minne kouluun ja mille luokille perustamme seuraavan tunnetaitoryhmän. Koronatilanteen vuoksi pidämme seuraavan ryhmän vain saman koulun oppilaille mahdollisten altistusketjujen minimoimiseksi.

Lähetä alla olevat tiedot meille, jos olet kiinnostunut ilmoittamaan lapsesi ryhmään:

  • Sukupuoli
  • Kotipaikkakunta
  • Koulu
  • Luokka (lukuvuonna 20-21)
  • Vanhemman yhteystiedot, jos toivot yhteydenottoa.

Voit lähettää tiedot joko tekstiviestitse tai sähköpostitse:

p. 040 570 1660

karoliina.arvonen[at]kaksineuvoinen.fi

 

Terveisin

Tunnetaitoryhmän ohjaaja

Karoliina Arvonen, psykologi

Perheneuvola, Perhekeskus Kaisla