Työpajat

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen työpajatoiminta auttaa työllistämään vaikeasti työllistyviä, ehkäisee syrjäytymistä sekä kehittää välityömarkkinoita. Työpajat toimivat Kauhavalla ja Evijärvellä. Työpajalle tullaan TE- toimiston, sosiaalityöntekijän, oppilaitoksen opinto-ohjaajan tai kuraattorin kautta tai ottamalla itse yhteyttä suoraan pajalle.

Työpajatoiminnan keskeisenä tavoitteena on kuntouttaa ja parantaa asiakkaiden arjenhallintaa sekä löytää väyliä avoimille työmarkkinoille tai ammatilliseen koulutukseen. Työpajalla asiakkaat saavat yksilöllistä ohjausta ja tukea arjenhallinnan parantamiseksi ja työmarkkinoille paluun tukemiseksi. Työpajan asiakas saa ohjausta henkilökohtaisen suunnitelman ja tavoitteiden mukaisesti.

Työpajatoiminnan sisältöjä ovat muun muassa erilaisiin työtehtäviin tutustuminen ja oman osaamisen kartoittaminen, tutustuminen alueen yrityksiin ja opiskelumuotoihin, työvalmennus ja yksilöohjaus. Työtoimintaan kuuluu pesulatoiminta, alihankintatyöt yrityksille, palvelut yksityistalouksille sekä jäsenkuntien ja kuntayhtymän työkohteet. Työpajalla saa ohjausta ja valmennusta metalli-, puu-, kuljetus-, tekstiili-, pesula- ja keittiöalan työtehtävissä.

Työpajatoiminta on tarkoitettu 16–64-vuotiaille työttömille työnhakijoille, kuntoutujille, opintonsa keskeyttäneille tai keskeyttämässä oleville opiskelijoille ja yhdyskuntapalvelua suorittaville.

 

Yhteystiedot:

Työpaja Junki, Loppusuora 3, 62200 Kauhava:

vastaava ohjaaja Pirjo Heino puh. 050 323 7920
yksilövalmentaja Petra Reinikainen puh. 040 761 3220

työvalmentaja; keittiö, tekstiili, pesula, Maarit Moilanen puh. 040 139 9116
työvalmentaja; metalliosasto, Aki Suovanen puh. 040 139 9102
työvalmentaja; puuosasto, Samuli Niemi puh. 040 761 3212

Työpaja Kieppis, Kirkkotie 56, 62500 Evijärvi:

yksilövalmentaja Paula Avara-Pihlajamäki puh. 040 139 9115

sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@kaksineuvoinen.fi

Työpajojen verkkosivulle

 

STEP ON -hanke työpaja Junkissa

Työpaja Junkissa käynnistyi kevään 2016 aikana yhteistyössä koulutuskeskus Sedun sekä Kaks’ Kättä -työpajan ja Paukun pajan kanssa STEP ON -hanke. Hankkeen toiminta-aika ovat vuodet 2016–2019.

Hankkeen projektityöntekijä aloitti työnsä työpaja Junkissa keväällä 2016.

Hankkeen tavoitteena on

  • kehittää opiskelijoiden ja valmentautujien valmiuksia toimia digiympäristössä niin opinnoissa, työnhaussa kuin työelämässä
  • oppilaitosten ja työpajojen yhteistyönä edistää nuorten ja aikuisten työllistymistä tarjoamalla heille avoimia oppimisympäristöjä, jotka tunnistetaan ja tunnustetaan osaksi tutkintojen ja koulutuksen perusteita
  • tukea nuorten ja aikuisten siirtymistä työelämään tehostamalla työpajojen ja yritysten välistä yhteistyötä.

Hankkeen kohderyhmänä ovat työpajojen asiakkaat, Etelä-Pohjanmaan toisen asteen oppilaitosten opiskelijat ja maahanmuuttajat.

Step On -hankkeen tuloksista voit lukea täältä.

Lisätietoja:

Satu Hautala, projektityöntekijä
Step On! -hanke
Kuntayhtymä Kaksineuvoinen
Työpaja Junki, Loppusuora 3, 62200 Kauhava
satu.hautala[at]kaksineuvoinen.fi
040 627 9216

 

 

Päivitetty 17.10.2019