Sairaalaosasto

Kauhavan sairaalaosastolla hoidetaan perusterveydenhuollon akuuttia hoitoa, saattohoitoa sekä kuntoutushoitoa tarvitsevia potilaita. Osaston hoitotyössä korostuu asiakkaiden toimintakyvyn ylläpitäminen, vahvistaminen ja palauttaminen.

Osastolla on 40 potilaspaikkaa. Potilaat tulevat osastolle yhteispäivystyksestä, lääkärin vastaanotolta, erikoissairaanhoidosta tai kotisairaalasta.

Osastolla työskentelee kaksi osastonlääkäriä, kaksi fysioterapeuttia sekä hoitohenkilökuntaa.
Lääkärinkierrot toteutetaan joka arkipäivä. Viikonloppuisin hoidosta vastaa päivystävä lääkäri.

VIERAILUKIELTO SAIRAALAOSASTOLLA 15.12.2020 alkaen toistaiseksi
 
Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Nyrkki on antanut suosituksen, jonka perusteella sairaalaosastolle on asetettu toistaiseksi voimassaoleva  vierailukielto. Saattohoitotilanteissa vierailut sallitaan.

 

Vastaava sairaanhoitaja tai kotiutushoitaja käy keskustelemassa potilaan kanssa ja kartoittaa tilannetta ja taustatekijöitä. Kotiutushoitaja ottaa tarvittaessa yhteyttä läheisiin ja/tai potilasta hoitaneisiin tahoihin sopiakseen kotiutukseen liittyvistä asioista.

Osastolla on kiinnitettävä huomiota hyvää käsihygieniaan infektioiden estämiseksi. Muistathan pestä ja desinfioida kädet huolellisesti.

 

Tullessanne osastolle toivomme teidän ottavan mukaan:

• ajantasainen lääkelista
• Kelakortti
• vapaakortti (jos on myönnetty)
• henkilökohtaiset erityislääkkeet (silmätipat, astmalääkkeet, hormonilääkkeet yms.), avannepussit
• henkilökohtaiset hygieniavälineet (hammasharja, kampa, partakone ym.) nimellä varustettuna
• kännykkä, laturi, silmälasit, kuulolaite, liikkumisen apuvälineet (kävelykeppi, kyynärsauvat, rollaattori, polvituet yms.)
• kotiutumista varten; puhtaat vaatteet ja kengät

Mieluummin ei mukaan suuria käteisvaroja ja arvoesineitä, koska sairaala ei vastaa hoitojakson aikana kadonneista esineistä.

 

Käyntiosoite
Kauhavan sairaalaosasto
Kauppatie 129 B
62200 Kauhava

 

Yhteystiedot hoitoon liittyvissä asioissa:

040 186 9041 huoneet 1-10
040 185 4300 huoneet 11-23

Kotiutuksiin liittyvissä asioisssa voitte olla yhteydessä kotiutushoitajaan puh. 040 637 3841.

 

 

Kotisairaala

Osaston yhteydessä toimii kotisairaala.

Kotisairaala tarjoaa kotona toteutettavaa sairaalatasoista hoitoa, joka on vaihtoehto osastohoidolle. Kotisairaalahoito toteutetaan asiakkaan kotona tai muussa asumispaikassa, kuten tehostetussa palveluasumisessa tai kotihoidon yksiköissä.

Kotisairaalan asiakkaaksi tullaan lääkärin lähettämänä suoraan päivystyksestä, lääkärin vastaanotolta tai osaston lääkärin lähettämänä. Lääkäri arvioi, soveltuuko asiakas kotisairaalapotilaaksi ja laatii hoitosuunnitelman. Kotisairaalan sairaanhoitajat toteuttavat hoitoa asiakkaan kotona lääkärin määräysten mukaisesti.

Kotisairaalaesite

 

Päivitetty 15.12.2020