Lastenneuvola

Lastenneuvola on tarkoitettu kaikille lapsiperheille lapsen täytettyä 2 viikkoa. Lapsi kuuluu lastenneuvolan piiriin kouluikään saakka. Lastenneuvolassa pyritään turvaamaan jokaiselle lapselle mahdollisimman hyvä terveys ja edistämään koko perheen hyvinvointia. Työ sisältää lasten ja koko perheen hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä, vanhemmuuden tukemista, sairauksien ennaltaehkäisyä, mahdollisten sairauksien ja lapsen terveen kehityksen esteiden tunnistamista ja hoitoon ohjausta.

Lapsen sairastuessa:

Kun alle 10-vuotias lapsi sairastuu äkillisesti (kunta-alan työehtosopimuksen mukaan alle 12-vuotias äkillisesti sairastunut lapsi), voi vanhempi jäädä pois töistä hoitamaan lasta tilapäiselle hoitovapaalle (Työsopimuslaki 4. luku 6 §). Hoitovapaa on tarkoitettu sairaan lapsen hoitamiseksi tai hoidon järjestämiseksi.

Lapsen sairastuessa vanhemmilla on mahdollisuus saada sairastumispäivänä neuvolasta todistus työnantajalleen. Sairaslomatodistusta ei kirjoiteta sähköpostiviestien tai tekstiviestien perusteella, eikä takautuvasti. Todistuksen saaminen edellyttää yhteydenottoa neuvolaan sairastumispäivänä hoidon tarpeen arvioimiseksi. Tarvittaessa terveydenhoitaja voi edellyttää lapsen käymistä vastaanotolla.

Voit varata ajan kätevästi netissä!
Sähköisen ajanvarauksen kautta voit varata ajan 1,5–6-vuotiaille lapsille terveydenhoitajan vastaan-otolle määräaikaistarkastuksiin. Sähköiseen ajanvaraukseen pääset kirjautumaan www.hyvis.fi -sivujen kautta. Palvelun kautta voit varata, siirtää, perua tai tarkistaa vastaanottoajan.
Ennen ajan varaamista tutustu: Sähköinen ajanvarauspalvelu lastenneuvolassa.

1,5-vuotiaan lapsen tarkastukseen liittyy ennalta täytettävä terveystarkastuskysely, mikä pyydetään tuomaan vastaanotolle valmiiksi täytettynä

Terveystarkastuskysely 1,5-vuotiaan lapsen laajaan terveystarkastukseen

 

Ajanvaraus on mahdollista tehdä myös arkisin puhelinaikana oman neuvolan kautta.

Lastenneuvoloiden aluejako
Evijärven alueajako:
Alue 1: Kirkonkylä 0-5-v.
Alue 2: Kirkonkylä 6-v., muut alueet 0-6-v.

Kanta-Kauhavan aluejako: linkki karttaan
Alue 1: Kauhavantien läntinen puoli
Alue 2: Kauhavantien itäinen puoli, Eteläranta ja Vähä-Passi

Lastenneuvolan toimipaikat, puhelinaika arkipäivisin klo 12-13

Evijärvi: terveydenhoitaja, puh. 040 579 1455 (alue 1) ja 044 769 9324 (alue 2)
Kauhava: terveydenhoitaja, puh. 050 330 9149 (alue 1) ja 050 300 8509 (alue 2)
Ylihärmä 0-6-vuotiaat: terveydenhoitaja, puh. 040 159 4565
Ylihärmä 6-vuotiaat (vain Hakolan ja Kirkonkylän kouluun menevät): terveydenhoitaja puh. 050 561 7735

Mikäli sinä olet ollut ja/tai perheesi on ollut asiakkaana Alahärmän tai Kortesjärven lastenneuvolassa, on teillä mahdollisuus valita tuleva neuvolan toimipaikkanne. Ilmoita valinnasta, kun teet seuraavaa ajanvarausta neuvolaan. Tee ajanvaraus suoraan valintasi mukaisen toimipaikan työntekijälle. Neuvolapalveluiden toimipaikan valinta on sitova ja koskee kaikkia neuvolaa käyttäviä perheenjäseniä.

Viimeksi muokattu 11.2.2021/ Sivu päivitetty 11.2.2021