Toimintaa ja ohjeita

Fysioterapeutin suoravastaanotto akuutissa selkäkiputilanteessa tai muissa tuki- ja liikuntaelinvaivoja koskevissa asioissa.

Toimintaohje:

1. Soita terveyskeskuksen vastaanoton ajanvaraukseen, puh. (06) 2412 4553.

2. Ajanvaraaja haastattelee ja ohjaa sinut terveyskeskuksen ohjeiden mukaisesti joko lääkärin vastaanotolle tai varaa ajan fysioterapeutin vastaanotolle (jos olet yli 18-vuotias).

3. Fysioterapeutin vastaanotolle on hyvä tulla 15 minuuttia ennen vastaanottoajan alkamista esitietolomakkeen täyttämistä varten.

4. Fysioterapeutti tutkii, keskustelee, ohjaa ja antaa yleis- ja harjoitteluohjeet omahoitoon. Hän antaa ohjeet myös käsikauppalääkkeiden käytöstä ja myöntää tarvittaessa sairauslomaa enintään 5 päivää. Hän sopii kanssasi tarvittaessa kontrollikäynnin tai puhelinajan seurantaa varten. Fysioterapeutti voi tarvittaessa konsultoida lääkäriä tai ohjata sinut lääkärin vastaanotolle.

5. Fysioterapeutti ohjaa sinut tarvittaessa ryhmämuotoiseen fysioterapiaan selän toimintakyvyn palauttamiseksi ja selkäkivun kroonistumisen ennaltaehkäisemiseksi.

Lisätietoa selkäkivusta ja sen hoidosta löydät osoitteesta www.selkaliitto.fi.

 

Kuntoutustyöryhmä

Kuntayhtymässä kokoontuu säännöllisesti moniammatillinen kuntoutustyöryhmä. Kuntoutustyöryhmässä käsitellään lääkinnällisen kuntoutuksen asiakasasioita, esimerkiksi terapioiden maksusitoumuksia. Maksusitoumusten myöntäminen perustuu työryhmässä toimivan lääkärin hoitopäätöksiin ja fysioterapeutin tekemään arvioon asiakkaan toimintakyvystä.

 

Yksilövastaanotto synnytyksen jälkeen

Odotusaikana tai synnytyksen jälkeen asiakas voi halutessaan varata ajan fysioterapeutin vastaanotolle. Fysioterapia kohdistetaan raskauden aikana ilmenneisiin ongelmakohtiin, esimerkiksi selkävaivoihin. Lisäksi arvioidaan lantionpohjan palautumista synnytyksestä sekä ohjataan lantiopohjalihasten omatoimiseen harjoitteluun, vatsalihasharjoitteluun sekä synnytyksen jälkeiseen liikuntaan. Tarpeen mukaan annetaan myös ergonomista ohjausta esimerkiksi vauvan kantamiseen.

Ajanvaraus:
Äitiysneuvolan oman terveydenhoitajan kautta
ft Anne Saari, puh. 040 350 4533

 

Päivitetty 5.9.2017