Kaikukortti

Kaikukortilla kulttuuria kaikille – kokeilu on käynnistynyt toukokuussa 2019

Evijärven, Kauhavan ja Lappajärven kuntien alueella on käynnistynyt Kaikukortti -kokeilu. Kaikukortti on valtakunnallinen toimintamalli ja kortti on maksuton. Siinä tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleva voi hankkia Kaikukortilla maksuttomia pääsylippuja kulttuuritapahtumiin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi konsertit, teatteriesitykset, museot, elokuvat ja kurssipaikat. Korttiin sisältyy myös liikuntapalveluja. Kortin tavoitteena on edistää kulttuurin saavutettavuutta ja yhdenvertaisia osallistumismahdollisuuksia, antaa uusia elämyksiä, parantaa elämänlaatua ja hyvinvointia sekä lisätä osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksia.

Kuka voi saada Kaikukortin?

1. Kaikukortin voi saada 16 vuotta täyttänyt henkilö.

2. Kaikukortin saaminen edellyttää asiakkuutta jossakin korttia jakavassa palvelussa tai yksikössä. Kortin jakajia ovat:

– Etsivä nuorisotyö Kauhava, Evijärvi ja Lappajärvi

– Kuntayhtymä Kaksineuvoinen:
o Aikuissosiaalityön palvelut, lasten ja perheiden palvelut sekä vammaissosiaalityö
o Työpajat Junki ja Kieppis
o Mielenterveyskuntoutujien päivätoiminta Keidas ja Otava
o Ikäihmisten asiakasohjausyksikön asiakasohjaajat
o Kotihoidon palveluesimiehet sekä kotihoidon psykiatriset sairaanhoitajat
o Terveyspalvelut: psykologit, psykiatriset sairaanhoitajat, päihdehoitaja

– Järvi-Pohjanmaan perusturvan sosiaalityöntekijä (Lappajärven osalta)
– Evijärven ja Lappajärven kuntien yhteinen työllistämishanke
– Päivätoimintakeskus Roihan Majakka

– Seurakuntien diakoniatoimistot:
o Kauhavan alueseurakunnan ja kappeliseurakuntien diakoniatoimistot
o Evijärven ja Lappajärven diakoniatoimistot

3. Henkilö on niin tiukassa taloudellisessa tilanteessa, että ei siitä syystä voi käyttää kulttuuripalveluja.

Vanhempien on mahdollista hankkia omalla Kaikukortillaan pääsylippuja myös alle 16-vuotiaille lapsilleen ja isovanhemmilla lapsenlapsilleen, kun he osallistuvat tapahtumaan yhdessä lapsen kanssa. Tarkempia tietoja Kaikukortista löydät oheisesta asiakkaan esitteestä:

Kaikukortti, asiakkaiden esite

Kokeiluun on saatu yhteistyökumppaneita kunnista, yhdistyksistä ja seuroista sekä yksityisistä palveluntuottajista. Toiminnassa ei liiku raha eli lippujen hintaa ei korvata yhteistyökumppaneille, vaan toiminta perustuu yhteistyökumppaneiden haluun tehdä hyvää. Kaikukorttia jakavien palvelujen työntekijät tuntevat asiakkaan ja hänen taloudellisen tilanteensa. Näin palvelun tarjoajat voivat luottaa siihen, että asiakas kuuluu Kaikukortin kohderyhmään. Tavoitteena on ollut perehdyttää yhteistyökumppanit niin, että kortin käyttö on asiakkaille mahdollisimman sujuvaa ja huomiota herättämätöntä. Tavoitteena on ollut saada toimintaan mukaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisia palveluntarjoajia, jotta jokaiselle Kaikukortin saaneelle olisi tarjolla jotakin kiinnostavaa.
Kaikukortti -kokeilu on käynnistynyt toukokuussa 2019 ja jatkuu vuoden 2020 loppuun. Tavoitteena on vakinaistaa toimintamalli kokeilun jälkeen.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Pirjo Heino, puh. 050 323 7920 sekä kuntien kulttuuritoimen henkilöstö ja Aijjoos-toiminta.

Kortin jakajille kortin luovutusten tilastointi: https://link.webropolsurveys.com/S/7B390B57F2B14B95

Täytettävä Kaikukortin luovutuslomake

Päivitetty 24.5.2019