Muistihoitaja

Muistihoitajan työn tavoitteena on muistisairauksien varhainen tunnistaminen, jatkotutkimuksiin ohjaaminen ja muistisairauden diagnoosin jälkeinen seuranta. Ajoissa havaitun muistisairauden etenemistä voidaan hidastaa, joten on tärkeää, että kaikki muistihäiriöt tutkitaan viivytyksettä. Jos huomaat muistioireita itselläsi tai läheiselläsi, kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä muistihoitajaan ja hakeutua muistitutkimuksiin. Maksuttomaan muistitestiin voi varata ajan soittamalla suoraan muistihoitajalle.

Testauksen lisäksi muistihoitajalta voi kysyä apua ja neuvoja kaikissa muistiin ja muistisairauksiin liittyvissä mieltä askarruttavissa asioissa, kuten muistisairauteen sairastuneen tuki- ja palveluasioissa sekä sairauteen liittyvissä ongelmatilanteissa. Muistihoitaja tekee kotikäynnin tai halutessassi voit tulla vastaanotolle.

Lisätietoja ja ajanvaraus:

Muistihoitajat puh. 040 562 9108 ja 040 358 1207.

Parhaiten tavoitat puhelinaikana ma-pe klo 7.30–9.00 ja ma-to klo 15.00–16.00.

Muistiasiakkaan hoito- ja kuntoutuspolku Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa. Lue julkaisu täältä.

 

Tutustu myös:

Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys ry

Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistys ry neuvoo, tukee ja ohjaa muistikysymyksissä sekä etenevien muistisairauksien eri vaiheissa. Voit olla yhteydessä Muistiyhdistykseen, jos pohdit muistiasioita, olet muistisairas, omainen, läheinen tai muistityön ammattilainen.

www.muistiyhdistys.fi

 

Ikäihmisten asiakasohjausyksikön aloitussivulle

 

Päivitetty 25.7.2018