Takaisin artikkelilistaukseen

Lahjalangat muuttuivat härmäläisneulojien käsissä pöydälliseksi palloja ja muffeja

Kaarina Järvenpäällä, Hilkka Ristimäellä ja Sirkka-Liisa Rajamäellä on aihetta hymyyn. Pöydällä komeilee iso kasa lahjoituksena saatuja käsityötuotteita.

Järvenpää ja Rajamäki kertovat että saivat aikoinaan Kauhavan Lankavasta ja Kudontatuvasta lahjoituksena lankoja ja muuta käsityötarvetta ikääntyvien viriketoimintaan. Jo silloin lahjoitukset tuottivat iloa eri paikoissa kokoontuneissa virike- ja toimintatuokioissa. ”Lahjoituksena lankoja kertyi kuitenkin niin runsaasti että pyysimme käsityön taitajilta lisävinkkejä niiden hyödyntämiseen. Olisi voinut luulla että niin ison lankamäärän kutomiseen tarvitaan reilusti aikaa”, Järvenpää kertoo.

Alahärmän Voltissa kokoontuvien käsityön harrastajien ryhmässä kuitenkin valmistui iso kasa lankatuotteita kuluneen syksyn aikana. ”Työpanoksensa lisäksi naiset käyttivät töihinsä myös omia käsityö- ja askartelutarpeitaan”, Järvenpää kiittelee.

Valmiina käyttöön on nyt paljon värikkäitä palloja sekä kauniita ja lämpimiä muffeja. ”Nämä ovat työvälineitä, joilla käsillä tekemisen iloa on helppo jakaa eteenpäin niin yksittäisiin koteihin kuin päivätoimintaryhmiinkin. Näitä ihaillaan, lämmitellään ja hypistellään. Niillä muistellaan, pelataan, jumpataan, leikitään ja annetaan ideoiden lentää”, Järvenpää summaa, osoittaa Rajamäen kanssa sydämelliset kiitokset kaikille lahjoittajille.

Kaarina Järvenpää, Hilkka Ristimäki ja Sirkka-Liisa Rajamäki ihastelevat lahjoituksina saatuja neulontatuotteita.

Muffit ja pallot täyttävät kokonaisen pöydän.