Takaisin artikkelilistaukseen

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen palauttaa toimintojaan porrastetusti

Korona-epidemian suhteen tilanne koko Etelä-Pohjanmaalla on hyvin rauhallista ja kuten tiedämme, maan hallituskin porrastetusti palauttaa toimintoja kohti normaalia. Tämän vuoksi myös Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa on arvioitu, että tiettyjä toimintoja voidaan ryhtyä palauttamaan hallitusti kohti normaalia.
 
Hyvinvointiasemien sairaanhoitajan vastaanotot avautuvat viikolla 21. Vastaanotot toimivat osaviikkoisesti ja palvelevat vain ajanvarauksella kiireettömissä asioissa. Kaikki infektio-oireista kärsivät asiakkaat hoidetaan edelleen Kauhavan hyvinvointikeskuksen infektiopoliklinikalla.
 
Neuvola- ja fysioterapiavastaanotot palvelevat normaalisti.
 
Kuntayhtymä Kaksineuvoisen terveyskeskuksessa ei ole muodostunut jonoa palveluun pääsyn suhteen, vaikka olemme eläneet poikkeustilanteessa. Asiakkaiden asiat on hoidettu tavalla tai toisella, ja myös normaalit lääkärin vastaanotot toimivat. Hoidon saatavuus tällä hetkellä on kiireettömään lääkärin vastaanotolle 8 päivää (7.5.2020 tilanne).
 
Ajan varaaminen kaikkiin toimintoihin on tärkeää, koska näin suojaamme kaikkia asiakkaitamme ja henkilökuntaamme.
 
Suun terveydenhuollossa on supistettu toimintaa erityisesti sen vuoksi, että suojavarusteiden riittävyyttä on pyritty turvaamaan. Suojavarusteiden saatavuus on parantunut, ja tämän vuoksi suun terveydenhuolto palauttaa toimintaansa vähitellen. Erityisesti suun terveydenhuollossa hoidetaan nyt lasten ja nuorten suun terveydenhuoltoa, oikomishoitoa sekä normaalia suun terveydenhuollon päivystystoimintaa ja mahdollisuuksien mukaan myös aikuisten suun terveydenhuoltoa. Suun terveydenhuollon yksiköiden toiminta palautuu edellä kuvattuun 18.5.2020 alkaen.
 
Kehitysvammaisten ja mielenterveysasiakkaiden työ- ja päivätoimintojen osalta odotamme vielä sosiaali- ja terveysministeriön ja aluehallintovirastojen ohjeistuksia. Työ- ja päivätoiminnat ovat sulussa, mutta niiden asiakkaiden palvelutarpeita hoidetaan ja pärjäämistä varmistetaan yksilöllisillä tavoilla. Myös muiden vammaispalvelujen asiakkaiden kohdalla on tehty yksilöllisiä järjestelyjä, joilla pyritään turvaamaan heidän hyvinvointinsa.
 
Ikäihmisten ”Mitä kuuluu” -puheluita soitetaan edelleen. Puheluita on tässä vaiheessa soitettu erityisesti vanhimmille ikäryhmille.
 
Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa halutaan suojata asiakkaina olevia ikäihmisiä, vaikka epidemiatilanne on hyvin rauhallinen. Kotihoidossa ja tästä päivästä alkaen myös asumispalveluissa käytetään maskeja suojaamaan asiakkaiden terveyttä. Tämä on ehdottomasti ennaltaehkäisevää toimintaa, ja perustuu STM:n sekä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin määräyksiin.