Takaisin artikkelilistaukseen

Koronarokotukset käyntiin Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa

Koronarokotukset ovat alkaneet Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa tiistaina 5.1.2021.
Valtakunnallisen linjauksen mukaisesti ensimmäisenä rokotteen saa koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö. Heti heidän jälkeensä vuorossa ovat tehostetussa palveluasumisessa asuvat ja työskentelevät henkilöt.
Näiden ryhmien jälkeen vuorossa ovat ikäihmiset sekä henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia. Tämän jälkeen rokotukset tullaan ulottamaan muuhun väestöön.
”Rokotusten alkamista on odotettu ja toivottu pitkään. Tämä on ainoa tie kohti normaalimpaa arkea”, itsekin rokotteen ottanut johtava ylilääkäri Heidi Ojala pohtii.
Tällä hetkellä annettava rokote on Pfizer-BioNTechin valmistama. Valmistajan mukaan rokote antaa jopa 95-prosenttisen suojan etenkin COVID-19-taudin vakavia muotoja vastaan. Kuntayhtymä suosittelee, että mahdollisimman moni omalla vuorollaan rokotteen ottaa.
Rokotukset etenevät sen mukaan, miten rokotteita kuntayhtymän alueelle saadaan. Ainakin näin alkuvaiheessa viikoittain saadaan noin 30 rokoteannosta. Sairaanhoitopiirit jakavat rokotteita alueille niiden väestömäärän mukaisesti.
Tiedotamme rokotusten etenemisestä sekä verkkosivuillamme että sosiaalisen median kanavillamme.
Lisätietoa koronarokotteista löydät myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta