Sote- ja maakuntauudistus

Sote- ja maakuntauudistuksessa perustetaan uudet maakunnat, uudistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon rakenne, palvelut ja rahoitus sekä siirretään maakunnille uusia tehtäviä.

Uudistuksen on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2020 alkaen.

Tältä sivulta löydät monipuolista uudistukseen liittyvää tietoa.

 

Ajankohtaista:

Kauhavalla järjestetään Ajankohtaista sotesta -maakuntakierros tiistaina 31.10. kello 13.30–15.30. Maksuton tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Luvassa on tuhti paketti tärkeää tietoa.

Tilaisuuden kutsu ja ilmoittautumisohjeet

 

Osallistu ja vaikuta:

Lasten ja perheiden palvelujen kehittäminen Etelä-Pohjanmaalla

Suomen hallituksen yksi kärkihankkeista on Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma. Kärkihanke liittyy tiiviisti sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen, jossa palveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta maakunnille.

Etelä-Pohjanmaalla Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan sekä sote-uudistukseen liittyy lasten, nuorten ja perheiden palveluiden kehittäminen eri toimijoiden yhteistyönä. Mielipiteitä ja ehdotuksia kootaan kuntalaisilta tällä kyselyllä lasten, nuorten ja perheiden palvelujen kehittämiseksi.

Vaikuta lasten ja perheiden palveluihin! Kuntalaisten mielipiteitä ja ehdotuksia lasten, nuorten ja perheiden palvelujen kehittämiseksi kootaan Etelä-Pohjanmaan LAPE-hankkeessa koko hankkeen ajan vuoden 2018 loppuun saakka. Kerro, miten sinä kehittäisit palveluja. Osallistu kyselyyn

 

Linkkejä:

Sote- ja maakuntauudistuksen valtakunnallinen verkkosivusto

Sote- ja maakuntauudistus Etelä-Pohjanmaalla

Yle: Mitä soten valinnanvapaus tarkoittaa – Katso tästä rautalankamalli